Yes



Japp, på tal om Mjölby och på tal om gårdagskvällen.. så bjuder jag på en gammal goding-bild! Jag slänger iväg ett tack till bruden höger i bild också.

För övrigt, där var jag mörkhårig. Frågan är om det är något man borde satsa på..

"Jag har aldrig..."

Haha. Det måste ju vara den roligaste förfest-leken. Igår var vi ett tjugotal tjejer hemma hos Lyckan på 18-årsmiddag (som för övrigt var mycket trevligt) och då skulle vi ju såklart köra "Jag har aldrig". Vilka som var värst? Ja, ni kan ju gissa..

Haha, jag älskar den i alla fall. Man får ju dricka så mycket.. eller vad säger du Lyckis? Ett nej går ju alltid att jobba på i alla fall!

Men tur är väl att vad som says in Mjölby stays in Mjölby..

Som en skänk från ovan

Här har jag gått runt och varit deprimerad i veckor på grund av min personliga finanskris. Vad upptäcker jag då? Joo, jag har visst 1900 spänn på kontot. Var fan kom det ifrån? Studiebidraget har ju inte ens kommit in än? Och så visar det sig att jag haft dessa pengar på kortet hela tiden!

Hur är det möjligt, undrar du nu. Jag ska förklara: För några helger sedan var jag på ågatan, skulle ut på en krogrunda..tar ut en femhunka, kollar på kontoutdraget och ser 100 spänn. Någon vecka senare handlar jag en tröja, betalar med kortet, och förundras över att jag kunde betala 200 spänn när jag bara har 100 på kortet? Men jag tänker inte mer på det, utan är nu i alla fall helt säker på att jag inte kan ha ett öre kvar.

Men nu ikväll, när mor min kollar mitt bankkonto, så visar det sig att det inte alls stod att på kontoutdraget att jag hade 100 kronor. Utan 2100.

Vilket jävla klyfthuvud jag är...Men jag ska väl inte klaga, de kom ju som sagt som en skänk från ovan, dessa oväntade pengar!

Tv-kväll

Japp, jag håller med Juliette, onsdagar är riktiga tv-kvällar! För min del gäller Vänner, Bonde söker fru och Grey's . Fan vad slapp jag har varit idag förresten. Men jag har faktist jobbat lite med mitt PA.. även om det bara varade i 20 minuter eller så.

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din.

One Tree Hill

Snart får det nog bli lite uppdatering av oth säsong 4, för vilken dag som helst nu så kommer säsong 5 på posten. Man kan ju inte få nog av snyggingarna!


Lite allmän uppdatering av dagen

Idag fick vi lite flashbacks (backflash..) av teckenspråkstiden, när Genblad körde lite charader inför klassen..
Hon gestikulerade på Örjans begäran: "När det blivit mörkt, vid fyra, ska vi ut och jaga leoparder". Mycket bra jobbat Genis, och vi fick det på film till och med tror jag.

Jag slänger iväg ett grattis till kusin Valle som fyller år idag. GRATTIS GUBBEN! Tror dock inte han läser detta, för han blir 3 år.. men det är väl tanken som räknas?

Egypten

Idag är det typ.. 22 dagar kvar tills vi åker till Egypten. Och bara 15 skoldagar. Fan vad skönt. Då ska vi dyka bland fiskar och sådant, medans alla andra äter gröt. Tur för mig, jag hatar ju gröt.. Men en julskinka vill jag ha. Är det för tidigt för en nu?


Ola Rapace, eller Stefan dårå ..

Igår var det ju som bekant Wallander på tv4. Trots att jag hade sett filmen flera gånger om så kunde jag inte låta bli att titta. Den största anledningen var ju såklart Ola Rapace, eller Stefan som han heter i filmerna. Kan man bli snyggare?! Man blir ju helt knäsvag bara av att titta på honom. Han är dock gift.. undra om han skulle kunna tänka sig att skilja sig?


Bibelgrubbel

Jag fattar inte det här:

1. I bibeln säger Gud till Eva och Adam att de ska föröka sig. Det gör de ju, och får två söner. Men hur fan gick det till sedan då? Fick de barn med sin egen morsa eller? De var ju de första människorna, så det kan ju inte ha funnits några andra att föröka sig med väl?

2. Det var alltså meningen att människorna skulle föröka sig. Varför blir då religiösa människor munkar eller nunnor? De förökar sig ju inte ett skit.

3. Vi börjar ju vår tidräkning när Jesus föddes. Han föddes ju på den dagen som idag är julafton, så varför räknar vi inte att det är nytt år då? Varför räknar vi att det är nytt år en vecka senare, på nyårsdagen?

Är det bara jag som är allmänt trög och är helt ute och cyklar, eller är det konstigt på riktigt???


Karsten

Hahaha, är det bara jag och min familj som garvar ihjäl oss åt Karsten Torebjer (psychic medium) i Morgonsoffan? Mest åt det där på slutet; "Karsten har du kontakt?"... Jag vet inte hur många gånger per dag vi kör lite dåliga imitationer av det. För övrigt är ju Morgonsoffan över huvud taget sjukt kul.


Slingor

Nu sitter jag här med slinghättan på huvudet. Jag klämde alltså in lite slingtid idag, trots plugget..Nevars, så mycket plugg har det inte blivit. Jag har faktiskt varit iväg och solat också. Men åter till slingandet. Är det bara jag som tycker det gör förbannat ont att dra upp håret genom den här slinghättan? Tur att jag har kort hår nu iallafall, förr var det en ren plåga. Nej nu måste jag gå och tvätta ur färgen, och sen blir det iväg till Julle som sagt!

Plugg

Ja, det är sant. Det är lördag och här sitter jag och pluggar. Har man uppsatsskrivning på måndag har man inte så mycket val..

Egentligen borde jag åka till stan, och köpa de där skorna som jag lagt undan. Och så borde jag slinga håret, färgen är ju redan köpt och allt. Men nej, nu får allt sådant läggas åt sidan medans jag ägnar mig åt romantolkning.

Fredag & helg

Yes, nu är helgen här. Inte för att det har varit en speciellt jobbig vecka, vi har ju trots allt haft två studiedagar.. Men det är alltid skönt med helg. Och det ser dessutom ut att bli den andra vita helgen i rad (!). Till allas förvåning.. Men så är i alla fall läget, och vi kör hårt på tjejkvällar istället. Imorgon blir det nämligen mys och middag hemma hos Julle.

Ikväll blir det att äntligen umgås lite med familjen. Med undantag för Elin då, som ska på Häfvet. Och så måste man ju, som den nörd man är, se på Idol. Egentligen var det utgång som stod på planeringen, men sedan insåg vi att det inte var någon som var speciellt pepp, så då sket vi i det och sparar oss till nästa helg istället när Lyckan ska firas.

Nu sitter jag vid köksbordet och filosoferar, som så ofta annars. Jag fryser också om fötterna, som alltid typ. Jag har dock tur, för min lillasyster är så pass vänlig att hon har sina fötter ovanpå mina. Och till skillnad från mina isbitar så har hon lite mer naturligt varma fötter.

Jadu, det blev ett ganska så meningslöst inlägg. Återkommer när jag har något vettigare att skriva om tror jag.. Simma lungt så länge!


Körkortet

Just det. Idag var jag äntligen och hämtade mitt körkort, som har legat på posten och väntat på mig hela veckan. Måste erkänna att det kändes ganska grymt att stå med det i handen, det kändes lite mera verkligt liksom. Hittills har det nästan känts som om jag gjort något förbjudet när jag varit ute och kört.

Jag kollade just på nyheterna på fyran, eller kollade och kollade, tv:n står mest på lite i bakgrunden.. Men i alla fall, är det någon mer än jag som ha lagt märke till den otroligt störande tystnaden som är mellan de sagt sista ordet och bilden försvinner? Alltså, de fortsätter filma de där nyhetsmänniskorna när de bara står där och väntar på att få göra något annat. Och så måste de vara tysta, men samtidigt se glada och sympatiska ut. Så de står där och fånler utan att ha någon som helst funktion. Uhhhääää jag klarar inte av det. Varför inte bara stänga av kameran så fort de pratat klart?

Nu ska jag städa rummet. Inte för att det behövs, utan för att det är en vettig sak att göra. Förresten, fan vad gött med Wallander på söndagar igen. Alltid mysigt att dregla över Ola.


Nu är det dags igen

Japp, nu ger jag det här med bloggandet ett försök igen. Jag är ju faktist en riktig skrivare egentligen, dock en period-skrivare. Men nu ska jag faktist försöka ta tag i det här ordentligt. Och inte för att jag måste på något sätt, utan för att jag vill. Jag har saknat det där med att skriva.

Jag kan väl ta och börja med att berätta varför jag kallar mig Kkeras. Som alla smarta redan listat ut, så är det Sarekk baklänges. Och Sarekk, det har ju varit lite av mitt smeknamn. Det hela började i Idre förra vintern, när jag var där med mina babes. En kväll när vi var ganska utflippade så satte vi av någon mystisk anledning på den gamla schlagerdängan "Genom eld och vatten", med bandet, just det, Sarek. Det blev helt enkelt våran låt, kanske mest min och Emmys, eftersom vi var de som diggade den mest. Och eftersom Sarek inte är så långt ifrån mitt riktiga namn så blev det naturligt mitt smeknamn. Och varför jag har lagt till ett "k", som alla upmärksamma har uppmärksammat (haha), är helt enkelt för att det ska bli lite mer mitt eget. Där fick ni den långsökta och krångliga anledningen.

För övrigt sitter jag ensam i köket, min famlij är nämligen inte hemma. Alla har de något bättre för sig; far är på julfest (redan?!), mor är på avtackningsmiddag för några på hennes jobb (igen..) och syster är på träning. Nää, nu ska jag väl ta och göra lite nytta, typ hänga på fb..

På återseende!

RSS 2.0